Whatsapp met ons

Teams biedt meer dan videovergaderingen: zes handige functies uitgelicht
Nieuws 30 mei 2021

Teams biedt meer dan videovergaderingen: zes handige functies uitgelicht

In het thuiswerktijdperk is Microsoft Teams ongekend populair geworden. U kent de app wellicht vooral als tool voor stabiele (video)gesprekken, maar dat is lang niet alles dat Teams voor u kan betekenen. Robert Zoeteweij, Commercieel Manager IT bij Axoft, licht zes handige functies uit.

1. Volledige integratie met alle Microsoft Office-apps

Microsoft Teams is niet voor niets onderdeel van het Microsoft 365-pakket. De app werkt dan ook naadloos samen met andere apps, zoals Word, Excel en PowerPoint. In het Bestanden-deel van Teams heeft u direct toegang tot uw OneDrive- en SharePoint-mappen. Ook werkt de agendafunctie ook samen met Outlook. Hierdoor kunt u bij het sturen van een mailtje met één druk op de knop een bijbehorende Teams-meeting inplannen.

2. Vergaderingen opnemen met één druk op de knop

Na een lange meeting is het soms lastig om alle informatie te onthouden of notuleren. Microsoft Teams heeft daarom een knop om vergaderingen makkelijk op te nemen. De opname is op ieder moment terug te kijken en leent zich er dan ook goed voor om het geheugen op te frissen.

3. Chat als efficiënt alternatief voor mail

In veel bedrijven is communicatie via mail nog altijd de standaard. Dit terwijl chat in veel gevallen efficiënter is. Met de chatfunctie van Microsoft Teams kunt u snelle vragen of opmerkingen makkelijk bij de juiste persoon neerleggen, eventueel met afbeeldingen en bijlages. Dat scheelt een hoop tijd in vergelijking met het typen van een volledige mail.

4. Teamleden taggen voor snellere communicatie

In zowel kleine als grote organisaties is het nuttig om snel communicatie te kunnen richten op collega’s met een bepaalde rol, een specifieke klant of een specifiek team. Door één of meerdere gebruikers van tags te voorzien, kunt u razendsnel chats en andere zaken op de radar krijgen bij de juiste mensen.

5. App-integraties met talloze veelgebruikte tools

Microsoft Teams is een plek waar al uw werk en communicatie samenkomt. Ook als dat werk in andere apps plaatsvindt. Zo kunt u projectmanagement- en CRM-apps makkelijk integreren binnen deze tool. Dat maakt doorwerken efficiënter, omdat u niet telkens tussen verschillende apps en schermen hoeft te wisselen.

6. Vaste telefonie op ieder apparaat met Teams Bellen

Online gesprekken zijn een van de bekendste features van Microsoft Teams, maar wist u dat ook telefoongesprekken vanaf uw vaste zakelijke nummer makkelijk via Teams kunnen lopen? Daarmee maakt u meteen een professionele indruk en zorgt u dat oproepen altijd beantwoord worden – ook als u niet aanwezig bent op kantoor.

Wilt u alles uit Microsoft Teams halen?

Bij Axoft helpen we u niet alleen aan een Microsoft-licentie, maar staan we u echt met raad en daad bij. Zo bekijken we graag samen met u hoe u tools zoals Microsoft Teams zo efficiënt en effectief mogelijk kunt gebruiken. Zo kunt u zich hier inschrijven voor de Microsoft 365 Teams training, waar wij alle ins en outs delen! Wilt u weten of u alles uit uw licenties haalt? Maak dan nu een afspraak.

Maak uw cloudwerkplek beheersbaar met Microsoft 365 Business