Whatsapp met ons

Tips voor een betere IT-adoptie van uw nieuwe oplossing
Nieuws 11 oktober 2020

Tips voor een betere IT-adoptie van uw nieuwe oplossing

Nieuwe IT draagt bij aan uw dienstverlening. Althans, dat is de bedoeling, toch? Om daar snel van te kunnen profiteren is het prettig als uw collega’s de nieuwe oplossing snel omarmen. Bij Axoft besteden we dan ook veel aandacht aan de IT adoptie van een nieuwe oplossing. Er zijn verschillende manieren waarop u deze IT-adoptie kunt versnellen. Collega Wim Milder licht er een aantal voor u uit.

 • Betrek uw medewerkers bij de keuze
  De allereerste stap in het proces is het bepalen van de juiste IT-oplossing. Het is verstandig uw collega’s, de gebruikers, hierbij te betrekken. Zij zijn tenslotte degenen die uiteindelijk met de nieuwe oplossing gaan werken. Door hun adviezen, wensen en eisen mee te nemen laat u zien dat u meedenkt met uw collega’s, en dat biedt vertrouwen. Op die manier wordt er gezamenlijk gezocht naar een oplossing die aansluit bij de manier van werken binnen de organisatie.
 • Ga voor gebruiksgemak
  Wat de allerbelangrijkste factor bij de IT-adoptie van een nieuwe oplossing? Gebruiksgemak. Niemand werkt lekker met IT die ingewikkelder is dan de bestaande oplossing. Let daarom op het gebruiksgemak die de oplossingen bieden. Denk aan makkelijk te begrijpen functionaliteiten, maar ook aan de mogelijkheid om op afstand gebruik te maken van de oplossing, indien relevant.
 • Wijs uw collega’s op de meerwaarde
  Het is een uitspraak met een kern van waarheid: mensen houden niet echt van verandering. Dat geldt ook voor nieuwe IT. Dat kunt u echter ondervangen door uw collega’s te wijzen op de voordelen die het oplevert voor hun werk. Wijs hen op manieren waarop de nieuwe oplossing hen sneller, makkelijker of misschien wel veiliger laat werken. Door te benadrukken dat de nieuwe oplossing in hun voordeel werkt, versnelt u eenvoudig de adoptie.
 • Organiseer workshops en trainingen
  Vanzelfsprekend moeten uw collega’s ook weten hoe de oplossing zelf precies werkt. Hen daar zelf achter laten komen is natuurlijk niet erg goed voor de productiviteit. Organiseer daarom gebruikerstrainingen en workshops waarbij u hen stapsgewijs kennis laat maken met de mogelijkheden. Uw collega’s zullen daardoor sneller aan de slag kunnen, en dat is natuurlijk goed voor uw productiviteit. Axoft ondersteunt u hier graag in.
 • Plan evaluaties in
  Nadat de oplossing in gebruik is genomen kan het voorkomen dat uw collega’s toch nog met vragen zitten. Wellicht zijn bepaalde functionaliteiten nog niet helemaal duidelijk, of zijn er andere zaken die lekker doorwerken verhinderen. Door evaluatiemomenten in te plannen, worden deze obstakels inzichtelijk en kunt u stappen ondernemen om ze op te lossen.

Volledige ondersteuning voor uw IT-vraagstukken
Wilt u uw collega’s ook gewoon optimaal gebruik laten maken van zakelijke IT? Wij ondersteunen u daarin volledig. Samen met u kiezen we de juiste oplossing, zorgen we voor de installatie en helpen we u bij de IT-adoptie. Uw collega’s werken productiever dan ooit en u versterkt eenvoudig uw dienstverlening. Kom gerust eens langs bij ons in Capelle aan den IJssel. Natuurlijk spreken we ook graag af bij u op locatie.

Wim Milder – Business Development Directeur

Overstappen naar de cloud, eenvoudiger dan u denkt