Whatsapp met ons

Vakantietips gebruik zakelijke mobiel in het buitenland
Nieuws 15 juni 2022

Vakantietips gebruik zakelijke mobiel in het buitenland

Iedereen kijkt uit naar zijn vakantie. Het werk staat even op de tweede plaats en we hebben eindelijk tijd voor andere dingen. Kun jij je werk naast je neerleggen? Of ben je toch met regelmaat online? Met de vakantietips van Ricardo blijf jij ook in het buitenland veilig online.

1. Controleer je databundel

Een goede wifiverbinding is er lang niet altijd. Zeker als je onderweg bent, ben je eerder geneigd om je 4G- of 5G-verbinding te gebruiken. Check daarom van tevoren de grootte van je databundel, zodat je deze eventueel vooraf kunt ophogen. Heb je in Nederland onbeperkt internet, dan kan het zijn dat dit binnen de rest van de EU tóch gelimiteerd is. Zo wordt je vakantie niet verrassend duurder.

2. Bekijk de mobiele tarieven buiten de EU

De mobiele kosten binnen de EU vallen sinds 2017 binnen je bundel. Daar betaal je dus niet extra voor. Buiten de EU kan dat nog wel het geval zijn. Controleer dit dus van tevoren en schaf eventueel een extra buitenlandbundel aan. Dit is goedkoper dan wanneer je per minuut of MB betaalt.

Let op: misschien dacht je dat landen als Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Turkije EU-landen zijn, maar dit is niet het geval. Afhankelijk van je provider kan het zijn dat roaming in deze landen alsnog binnen je bundel valt.

3. Vermijd openbare wifinetwerken

Openbare wifinetwerken, bijvoorbeeld bij een lokaal barretje, zijn handig én je gebruikt er je bundel niet voor. Toch weet je niet wie er meekijken op dit netwerk, of dat er personen met kwade bedoelingen op zitten. Voorkom eventuele hacks of malwarebesmettingen en maak liever geen gebruik van deze netwerken. Doe je dit toch, zorg dan dat je geen apps gebruikt met privacygevoelige informatie.

4. Maak een hotspot aan met je smartphone

Is je mobiele databundel groot genoeg? Deel deze dan met je tablet of laptop door een hotspot op je telefoon aan te maken. Je creëert als het ware een eigen wifi-netwerk, en voorziet dit netwerk van internet via je mobiele abonnement. Kies er wel voor om dit netwerk met een wachtwoord te beveiligen.

5. Download series, films en podcasts van tevoren

Een filmpje of serie kijken aan het zwembad; een heerlijke afwisseling met een frisse duik op zijn tijd. Het streamen kan een grote aanslag zijn op je dataverbruik. Zeker wanneer je dit buiten de EU doet. Download thuis alvast een aantal goede films, series of podcasts en je hebt hier geen omkijken meer naar. En de kwaliteit is gegarandeerd goed, wat met traag internet nogal eens tegenvalt.

6. Reguleer mobiel gebruik met een MDM-oplossing

Deze tip is voor de IT-verantwoordelijke binnen het bedrijf. Je kunt namelijk nog zulke duidelijke gebruiksregels hebben voor je zakelijke smartphones, een fout is snel gemaakt. Met een Mobile Device Management (MDM)-oplossing kun je alle zakelijke telefoons instellen zoals jij wilt. Wil je bijvoorbeeld niet dat er met een openbaar wifinetwerk verbinding wordt gemaakt, dan vink je dat simpelweg aan.

Meer weten over het veilig houden van alle zakelijke telefoons in het bedrijf?  Lees dan: ‘Je zakelijke smartphones veilig houden? Zo EASY maken we het voor je’

Zorgeloos op reis

Wil je ook zorgeloos op vakantie je smartphone blijven gebruiken? Zonder dat je je zorgen maakt over dataveiligheid en hoge telefoonrekeningen? Neem contact met ons op. We helpen je graag! Natuurlijk kan het geen kwaad om ook eens lekker offline te zijn en te blijven. Zo ben je weer goed uitgerust en scherp als je terugkomt.

Fijne vakantie!

Ricardo de Rijcke
Commercieel manager