Whatsapp met ons

Vier onwaarheden over refurbished devices
Nieuws 28 februari 2023

Vier onwaarheden over refurbished devices

Het lijkt overal een belangrijk onderwerp: verduurzaming. Voor bedrijven zijn refurbished devices een logische keuze op het gebied van ‘groenere hardware’. Toch zijn er nog veel twijfels en gaan er veel onwaarheden rond over deze verduurzamingsmanier. Onze collega Joachim Hodes geeft meer uitleg over de voordelen en ontkracht de meest hardnekkige refurbished-fabels. 

 

Wat is refurbished? 

Eerder hebben wij het al kort gehad over refurbished devices, maar het is een onderwerp dat de aandacht blijft verdienen. In de basis is een refurbished toestel een gerenoveerd apparaat. Je kunt hierbij denken aan een smartphone, tablet, laptop of ander stukje elektronica. Dit device is eerder in gebruik geweest, maar kan na een grondige inspectie en opfrisbeurt weer met gemak een volgende ronde mee. Dit is een zeer groene keuze, omdat het aanzienlijk scheelt in zaken zoals CO₂-uitstoot. Daarnaast zijn de aanschafkosten van een refurbished device lager dan die van een nieuw apparaat. 

 

Onwaarheden over refurbished devices 

‘Een refurbished device heeft altijd beschadigingen en defecten’

Ieder toestel dat in de online shop van Axoft als refurbished wordt aangeboden, wordt onderworpen aan een stevige screening. Een expert controleert alle aspecten van een device. Dit is op het gebied van zowel de software als de hardware. Is er alsnog een kras, deuk, storing of meer diepgaand defect? Dan vindt er altijd een reparatie plaats. Zo koop je altijd een smartphone of laptop die oogt als nieuw. 

 

‘Goedkoop is duurkoop; refurbished gaat niet lang mee’ 

Ook deze gedachte is verre van waar. Bij aankoop van ieder refurbished device ben je verzekerd van alleen de beste kwaliteit. Omdat er voor ieder apparaat een uitvoerige controle en optimalisatie plaatsvindt, loop je nagenoeg nooit tegen problemen aan. Daarnaast ontvang je bij aankoop van bijvoorbeeld een refurbished iPhone altijd 24 maanden garantie. Niet alleen op het device zelf, maar ook op de batterij en accessoires. 

 

‘Zo groen is refurbished helemaal niet’ 

Een refurbished device is in alle opzichten beter voor het milieu. Om te beginnen hoeft er geen nieuw apparaat geproduceerd te worden. Dit scheelt aanzienlijk in de uitstoot die vrijkomt tijdens de productie. Verder hoeven er ook geen nieuwe materialen te worden gewonnen en bespaar je ook op de uitstoot van het vaak internationale transport. Het refurbished apparaat bestaat al, dus blijft dit allemaal achterwege. 

 

‘Waarom zou ik verduurzamen als anderen dat niet gaan doen?’ 

Goed voorbeeld doet goed volgen. Hebben andere bedrijven geen enkel oog voor verduurzaming? Dat is voor jou geen reden om er wel voor te kiezen. Je geeft door te gaan voor refurbished en te kiezen voor groen een goed beeld naar de buitenwereld af. Voor jezelf levert het eveneens voordelen op. De aanschaf van refurbished devices is in tegenstelling tot de koop van nieuwe toestellen niet alleen vriendelijk voor het milieu. Door de lage aanschafprijs is het ook nog eens prettig voor het IT-budget. 

 

Kies voor duurzaam met Axoft 

In de webshop van Axoft is een ruime keuze aan refurbished devices. Of je nu op zoek bent naar een smartphone, laptop of een tablet ‒ er is meer dan genoeg. Heb je nog vragen over refurbished devices of wil je meer weten over het aanbod en onze werkwijze? Neem dan contact met ons op. 

 

Joachim Hodes 

Product- & Partnermanager