Whatsapp met ons

Vijf redenen om je e-mail volledig naar de cloud te brengen
Nieuws 17 januari 2023

Vijf redenen om je e-mail volledig naar de cloud te brengen

Het versturen van een e-mail klinkt eenvoudig, maar er komt stiekem meer bij kijken dan je verwacht. Is de beveiliging van de provider op orde? Kun je de e-maildienst gemakkelijk opschalen als dit nodig is? Maar houd je de controle over e-mails die lokaal op devices zelf worden opgeslagen? Collega Joachim geeft je enkele redenen waarom je beter kunt kiezen voor een volledig cloudgebaseerde mailservice.

Altijd verzekerd van goede beveiliging

Een maildienst die via de cloud verloopt is in tegenstelling tot lokaal geregelde mailoplossingen op meerdere manieren veilig. Zo bevinden de mailservers van een cloudmaildienst zich in de meeste gevallen op externe, beveiligde locaties in plaats van in een kantoorpand, op het device zelf. Maar ook op het gebied van softwarebeveiliging is het met een clouddienst gemakkelijker om updates door te voeren.

Overal en altijd toegang

In tegenstelling tot legacyprogramma’s en -diensten die in veel gevallen alleen binnen de kantoormuren zijn te bereiken, biedt een cloudgebaseerde mailservice de flexibiliteit die je verwacht. Door in te loggen op een online portaal of (mobiele) app kun je zo, waar ter wereld je ook bent, altijd gebruikmaken van je maildienst.

Schaalbaar naar wens

Waar de wat meer ouderwetse maildiensten tegenaan lopen, is het opschalen. Als er meer collega’s in dienst komen, is het wel zo fijn om hen ook te voorzien van een mailadres en bijbehorende privileges. Maildiensten die via de cloud verlopen zijn in tegenstelling tot on-site maildiensten gemakkelijk op en af te schalen. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over de groei van je bedrijf: het mailbeheer groeit met een clouddienst net zo gemakkelijk mee.

Mimecast: extra beschermingslaag voor cloudmail

De beveiliging van e-mailberichten is zeer belangrijk. Omdat meer dan 90% van alle cybercrimeaanvallen via deze weg verloopt kom je er ook echt niet meer onderuit om de beste beveiliging te hebben. Een fijne, veilige en vooral gemakkelijk op te zetten dienst is Mimecast. Koppel deze service met een clouddienst zoals Microsoft 365 en je bent verzekerd van die extra laag e-mailbeveiliging.

Spamfilters en slimme filtering

Een groot voordeel van de meeste cloudmailingdiensten is de groeiende professionaliteit van het spamfilter. In veel van deze diensten wordt volop geïnvesteerd in de blokkade of filtering van de vervelende reclamemails. Het continue updaten van deze filters is een intensieve taak, wat van IT-beheerders de nodige aandacht vraagt. Bij een clouddienst kun je echter rekenen op updates op het moment dat het nodig is, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Regel je mail met Axoft

Axoft biedt meerdere mogelijkheden om jouw mail op de beste manier via de cloud te laten lopen. Ben je nieuwsgierig geworden naar mailen via de cloud of zit je nog met vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen jou graag meer over alle opties.

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager