Whatsapp met ons

Vijf redenen om nu te kiezen voor glasvezel
Nieuws 25 juli 2023

Vijf redenen om nu te kiezen voor glasvezel

De meeste werkzaamheden op een reguliere werkdag vragen veel van een internetverbinding.

De meeste werkzaamheden op een reguliere werkdag vragen veel van een internetverbinding. Het verzenden van grote bestanden, streamen van vele videogesprekken en zelfs het veelvuldig werken in een cloudwerkplek. Kortom: een betrouwbare internetverbinding is van groot belang voor menig bedrijf. Wat is op dit moment de beste manier om jou en je collega’s te voorzien van een betrouwbare online verbinding? Onze collega Wim Milder somt graag voor je op waarom je het beste kunt kiezen voor glasvezel.

 

Hogere snelheden

In vergelijking met de meer traditionele internetverbindingen zoals DSL of een kabelverbinding is glasvezel een razendsnelle oplossing. Sterker nog, veel sneller dan glasvezel kun je het op dit moment niet krijgen. Dit is te merken aan zowel de snelheid van het downloaden als van het uploaden. Geen enkele stream of belangrijke download wordt meer vertraagd of onderbroken.

 

Betrouwbaarheid van glasvezel

Een flinke storm of zelfs de aanwezigheid van andere elektrische apparatuur kan voor de oudere internetverbindingen zorgen voor onbetrouwbaarheid. Dit heeft te maken met zogenoemde elektromagnetische pieken. Een koperverbinding (die KPN vanaf 2023 meer uitfaseert) is hier met name erg gevoelig voor. Hier hoef je je met glasvezel geen zorgen over te maken: deze verbinding is optimaal bestand tegen dergelijke problemen.

 

Klaar voor later

Het gebruik van het internet wordt met het jaar intensiever. Gelukkig is glasvezel een verbinding die klaar is voor de druk op het netwerk, zowel nu als voor de toekomst. Het heeft namelijk een grote bandbreedtebeschikbaarheid en -capaciteit die nog voor zeer lange tijd toegankelijk blijven. Met glasvezel ben je dan ook voorbereid op huidige en nieuwe technologieën en diensten die een hoge snelheid nodig hebben. Denk hierbij aan onder andere 4K- en 8K-video, virtual reality (VR) en Internet of Things (IoT)-toepassingen, maar ook het gebruik van cloudwerkplekken.

 

Verbeterde manier van multitasken

Met glasvezelinternet kun je probleemloos meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten en gebruiken, zonder dat de snelheid wordt beïnvloed. Of het nu gaat om smartphones, tablets, smart home-apparaten of computers ‒ glasvezel biedt voldoende bandbreedte om een naadloze internetervaring op alle verbonden apparaten mogelijk te maken.

 

Glasvezel via Axoft

Een glasvezelverbinding voor het bedrijf of je thuiswerkplek? Wij bij Axoft bekijken graag alle mogelijkheden. Of dit nu gaat over de juiste bandbreedte, het perfect ontvangen van het signaal op de werkplaats of zelfs een complete service voor het maken van een hybride werkplek. Als KPN Strategisch Partner kun je er bij ons van op aan dat je je op geen enkel moment tijdens de werkdag zorgen hoeft te maken over jouw internetverbinding.

 

Meer weten

Wil je meer weten over het gebruik van glasvezel of over de voordelen die wij als KPN Strategisch Partner kunnen bieden? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag met je in gesprek.

 

Wim Milder
Business Development Directeur