Whatsapp met ons

Vijf redenen waarom het uitbesteden van IT de logische keuze is
Nieuws 14 mei 2020

Vijf redenen waarom het uitbesteden van IT de logische keuze is

Zou u ook liever minder tijd kwijt zijn aan het beheer van uw IT-omgeving? Door de groei aan mobiele devices en digitale oplossingen kan dit algauw een tijdrovende uitdaging worden. Toch wilt u erop kunnen vertrouwen dat uw werkplekken functioneel en veilig zijn. Het uitbesteden van uw IT-beheer biedt uitkomst. Dat lichten we graag toe aan de hand van vijf voordelen. 

 1. U bespaart veel tijd en geld
  Het beheren van alle IT-onderdelen binnen de organisatie neemt veel tijd in beslag. Ook het investeren in gespecialiseerde medewerkers kan al snel een kostbare zaak zijn. Door het beheer uit handen te geven bespaart u dan ook zowel veel tijd als geld. U profiteert van deskundige kennis, maar dan voor een vast bedrag per maand. Uw IT-afdeling kan zich richten op andere activiteiten.
 2. U bent altijd up-to-date
  IT-beheer is een kwestie van vooruitkijken en ad hoc reageren op situaties. Dat vraagt om de nodige focus. Door uw IT uit te besteden bent u daarvan verzekerd. Proactief beheer zorgt ervoor dat u altijd beschikt over een up-to-date omgeving. Daardoor blijven uw collega’s productief, bereikbaar en gemakkelijk werken. Bovendien richt u uw IT-omgeving meteen toekomstvaster in.
 3. U versterkt uw databeveiliging
  Digitalisering zorgt voor steeds meer digitale data op onder andere mobiele devices, lokale servers en in de cloud. Denk aan persoonsgegevens, e-mail en databases. Deze data moet natuurlijk goed beveiligd zijn. Datalekken kunnen immers veel schade opleveren. Ook op dit gebied is het verstandig om IT uit te besteden. Dit verzekert u van professionele security op basis van hoge standaarden. Ook niet onbelangrijk: u brengt uw security meteen in lijn met de GDPR.
 4. U schaalt eenvoudig bij
  Bij ontwikkelingen in de organisatie is het belangrijk dat uw IT meegroeit. Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit van het bedrijfsnetwerk, of het aantal digitale werkplekken. Ook hier heeft u geen omkijken naar wanneer u uw IT uitbesteedt. Bijschalen naar de nieuwe situatie verloopt sneller, wat uw productiviteit ten goede komt. Daarnaast houdt u zo eenvoudig het overzicht over uw IT én betaalt u nooit te veel.
 5. U profiteert van vaste inzichtelijke kosten
  Wellicht heeft u weleens te maken gehad met hoge kosten als gevolg van uitgesteld onderhoud, of omdat technisch beheer meer tijd kostte dan u dacht. Het zijn financiële verrassingen waar u niet op zit te wachten. Ook daarom is uitbesteden de verstandige keuze: u betaalt een vast bedrag per maand, waarin alle werkzaamheden inbegrepen zijn. Overzichtelijk, transparant, eenvoudig.

Meer weten?
Wilt u meer weten weten van IT uitbesteding? Bekijk dan de whitepaper ‘6 tips, van advies tot beheer’. In de whitepaper ontdekt u hoe we ons serieus verdiepen in de klantsituatie en het daardoor lukt om schaalbare en toekomstvaste IT-oplossingen te implementeren en te onderhouden.  

Liever direct contact?
Als deskundig en proactief IT-partner staan wij voor u klaar. Onze specialisten denken met u mee en ondersteunen u met de beste oplossingen op maat. Wilt u langskomen bij Axoft in Capelle aan den IJssel, of spreken we af bij u op kantoor? Maak online een afspraak.