Whatsapp met ons

Vliegend het najaar in: Microsoft Copilot is beschikbaar
Nieuws 1 november 2023

Vliegend het najaar in: Microsoft Copilot is beschikbaar

Onze collega Rick de Ruiter kijkt met je mee naar de mogelijkheden van dit krachtige stukje slimme software.

Stel je voor, je zit achter je computer en je hebt een handige assistent die jou op de hoogte houdt van de beste tips en trucs in je Office-pakket. Alsof je een topmonteur in je garage hebt die je helpt om je auto soepeler te laten draaien. Dát is wat Microsoft Copilot vanaf 1 november 2023 je kan doen. Onze collega Rick de Ruiter kijkt met je mee naar de mogelijkheden van dit krachtige stukje slimme software.

Wat is Microsoft Copilot?

Eerst even terug naar de basis. Voor degenen die het zich niet herinneren: Copilot is het nieuwste paradepaardje van Microsoft. Eerder schreven we al over de werking van dit hulpmiddel. En nu is het grote nieuws: Copilot is nu eindelijk beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

De voordelen van Copilot

Je vraagt je vast af: “Waarom zou dit iets voor mij zijn?” In de snelle digitale wereld van vandaag, waar elke seconde en elke klik telt komt Microsoft Copilot als geroepen. Deze innovatieve tool is ontworpen om je digitale workflow te stroomlijnen en optimaliseren. Een paar voorbeelden om de kracht van Copilot te tonen:

  1. Efficiëntie boost: met automatische suggesties en aanbevelingen zorgt Copilot ervoor dat je sneller je taken kunt voltooien zonder door eindeloze menu’s te bladeren.
  2. Minimaliseer fouten: door veelvoorkomende valkuilen te identificeren en te corrigeren, helpt Copilot je om slimmer en met meer vertrouwen te werken.
  3. Leer en groei: naast het vereenvoudigen van je huidige taken, helpt Copilot je ook om nieuwe functies en technieken te ontdekken, waardoor je jouw digitale vaardigheden naar een hoger niveau tilt.

Copilot in actie

Hoe werkt dit in de praktijk?

Stel, je bent een rapportage in Word aan het typen en je bent de opmaak kwijt. Copilot springt bij, helpt je met het vinden van de juiste opmaakopties en zelfs suggesties voor betere zinsconstructies. Ook voor Excel schiet deze slimme software je te hulp. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat je een groot datablad aan het analyseren bent en verstrikt raakt in formules. Met Copilot krijg je direct hulp voor die lastige formules en tips om je data beter te visualiseren. Een derde voorbeeld is voor PowerPoint. Want hoe kun je snel en gemakkelijk een lay-out doorvoeren zonder teveel tijd? Copilot geeft je razendsnel designtips en helpt je dia’s dynamischer te maken.

Meer weten? Axoft staat voor je klaar!

Geïntrigeerd? Wij ook! Microsoft Copilot is een gamechanger voor bedrijven en IT-beheerders. Wil je meer informatie over hoe je dit in jouw organisatie kunt integreren? Bij Axoft denken we graag met je mee. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij de implementatie. Neem gerust contact op om snel meer te weten te komen.

Rick de Ruiter
Sales