Whatsapp met ons

Wat we in 2023 kunnen verwachten van de werkplek
Nieuws 13 januari 2023

Wat we in 2023 kunnen verwachten van de werkplek

Hoe ziet de werkplek er anno 2023 uit? Welke slimme tools gebruiken we? Waar werken we, wanneer werken we? Welke technologie is een must voor organisaties die in 2023 willen uitblinken? Dit zijn veel vragen waarop wij graag een antwoord willen geven. Collega Wim Milder werpt een blik in de toekomst.

Hybride werken is de norm

De pandemie zorgde voor een grote verandering van de manier van werken. Omdat het werken op kantoor of bij de klant door de maatregelen minimaal was, groeide de mogelijkheden voor hybride werken. Meer mensen werken vanuit huis. Handige oplossingen zoals Microsoft 365 zijn hierop ingericht en maken het mogelijk om overal samen te werken aan bestanden of presentaties. Deze cloudwerkmogelijkheden ontwikkelen zich steeds verder, net zoals de steeds beter wordende vorm van communicatiemiddelen om met klanten en collega’s in contact te blijven.

Alles van en naar de cloud

We hebben het er net kort over gehad, maar de verwachting is dat ook volgend jaar het werken met cloudoplossingen zal blijven toenemen. Documenten zijn met deze oplossing altijd en overal te benaderen. Het maakt dus niet uit of je thuis, in de trein of op kantoor werkt, of dat je aan de slag bent bij de klant. Omdat ook steeds meer bedrijfsapps en -processen via de cloud verlopen is het dan ook aan te raden om een goede, veilige en betrouwbare cloudoplossing te hebben.

Investering in kennis

Het is niet alleen goed om te investeren in soft- en hardware; trainingen en kennissessies voor jouw collega’s zijn minstens zo belangrijk om mee te gaan met alle technologische ontwikkelingen. Een manier om meer kennis op te doen, is door middel van de Axoft-cademy. Op basis van een online of incompany-training leer je samen met je collega’s alle kneepjes van onderwerpen als cybersecurity, Microsoft 365 Teams of Networking Fundamentals. En deze trainingen stemmen we precies af op het kennisniveau van jou en je collega’s.

Belang van online veiligheid

Het Internet of Things (IoT) stopt niet bij slimme verlichting of een draadloze netwerkprinter. Er komen steeds meer apparaten en voorwerpen op het internet, die je in veel gevallen ook allemaal met elkaar kunt verbinden. Slimme sensoren, camera’s, trackingsystemen ‒ in 2023 gaan we ze nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer we verbinden, hoe belangrijker de beveiliging van deze apparaten wordt. Gelukkig kun je ervan op aan dat je bij Axoft én de slimme oplossingen én de juiste security vindt.

De toekomst tegemoet met Axoft

Ook in het nieuwe jaar denken en plannen we graag met je mee. Wil je meer weten over een van bovenstaande werkplektrends of heb je zelf een goed beeld van wat je in de toekomst wilt bereiken? Met de juiste IT-oplossingen en de juiste mensen maak je het mogelijk. Neem contact met ons op en we kijken samen vooruit.

Wim Milder

Business Development Directeur