Whatsapp met ons

Zeven tips om meer uit uw thuiswerkdag te halen 
Nieuws 10 juni 2020

Zeven tips om meer uit uw thuiswerkdag te halen 

In deze tijden zien steeds meer bedrijven dat thuiswerken veel voordeel oplevert. De verwachting is dan ook dat thuiswerken ook na de coronacrisis populair zal blijven. Maar hoe haal je nou het meeste uit zo’n thuiswerkdag? Fijn thuiswerken gaat verder dan alleen het kiezen van de juiste IT, zoals cloudwerkplekken. Daarom deelt collega Ricardo de Rijcke zeven verfrissende tips om thuiswerken leuk en productief te houden. 

 1. Begeef u onder de mensen 
  Op kantoor bent u in het gezelschap van collega’s, thuis werkt u doorgaans alleen. Dat kan er voor zorgen dat u minder mensen spreekt. Eenzaamheid kan op de loer liggen. Begeef u daarom regelmatig even onder de mensen. Een wandelingetje buiten kan al genoeg zijn, net als een WhatsApp-gesprekje met collega’s, vrienden of familie. Zo voorkomt u stress en blijft u lekker doorwerken.
 2. Houd uw fysieke en geestelijke gesteldheid bij
  Voor veel mensen kwam het thuiswerken vrij koud op het dak vallen. Van een levendige kantooromgeving ineens naar een stil thuiskantoor is een flinke verandering. Dat kan zowel positieve als negatieve invloed op uw fysieke en geestelijke gezondheid hebben. Ga daarom regelmatig na hoe u zich voelt. Voelt u zich door het thuiswerken meer ontspannen, of juist gestrester? Vindt u de stilte prettig, of mist u vooral uw collega’s? Heeft u wel genoeg lichaamsbeweging, of vergrijpt u zich iets te vaak aan de koekjestrommel? Door uzelf regelmatig dit soort vragen te stellen, kunt u maatregelen nemen als dat nodig is.

 3. Verwen de inwendige mens
  Thuiswerken is een mooie manier om afscheid te nemen van de broodtrommel of het broodje kaas uit de bedrijfskantine. U heeft nu mooi de gelegenheid om meer variatie aan te brengen. Een vers soepje of een schaaltje vers fruit is zo gemaakt, evenals een tripje naar de supermarkt. Dat is niet alleen erg lekker, maar kan ook tot een gezonder eetpatroon leiden. Gezond en gevarieerd eten is enorm belangrijk voor uw gezondheid en, in het verlengde daarvan, productiviteit. En u mag uzelf best eens verwennen met lekker eten als u toch de hele dag thuiszit.
 4. Doe trainingsoefeningen
  Over lichaamsbeweging gesproken: op kantoor maakt u meters genoeg; denk aan tochtjes naar de koffieautomaat, en in de middag even een rondje lopen met collega’s. Thuis kan dat er algauw bij inschieten. We blijven in ons eentje ongemerkt sneller zitten dan in groepsverband. Om toch genoeg beweging te krijgen kunt u verschillende oefeningen inplannen. Denk aan rek-en-strek-oefeningen buiten, een rondje hardlopen, yoga en zelfs mindfulness. Zo blijft u in lichamelijk goede conditie en voorkomt u klachten als gevolg van te weinig beweging.
 5. Let op uw persoonlijke hygiëne
  De haren niet kammen, een aantal scheerbeurten overslaan of iedere dag die joggingbroek aan; veel thuiswerkers hebben de prioriteit van hun persoonlijke verzorging wat lager gezetWel zo relaxt; er is toch niemand in de buurt. Toch is het zo dat je je beter voelt als je fris geschoren en net gekleed achter je pc zit. Ook werk je hierdoor een stuk productiever, zo blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder door de Northwestern University in IllinoisNiet dat u iedere dag strak in het pak hoeft te zitten, maar een fatsoenlijke broek en een net shirt aantrekken maakt al het verschil.
 6. Doe gerust even een privétaak tussendoor 
  U kent het vast wel: u zit op kantoor en denkt aan privézaken die u nog moet regelen, waarschijnlijk in uw vrije uren ’s avonds of in het weekend. Denk aan uw persoonlijke administratie, boodschappen en allerlei andere typische klusjes. Het mooie van thuiswerken is dat u dat best even tussendoor kunt doen. De tijd haalt u gewoon even later weer in. Zo stemt u zakelijk en privé veel beter op elkaar af. Moet u eens opletten hoeveel stress dat al snel kan schelen!
 7. Richt uw kantoor in zoals u dat wilt
  Werken op kantoor hoeft niet per se aan te sluiten bij uw persoonlijke werkwensen. Misschien werkt u het prettigst met uw eigen muziek op, met de televisie aan op de achtergrond, of heeft u thuis een comfortabelere stoel. Bij thuiswerken bent u degene die bepaalt hoe u werkt. Richt uw thuiskantoor daarom in op een manier die helemaal bij aansluit. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt, maar let er wel op dat het geen rommeltje wordt. Een opgeruimde werkplek is nog altijd beter voor de concentratie dan een rommelige. 

Hoe prettig werkt ú thuis? 
Wilt u ook meer uit uw thuiswerkplek halen? Naast deze tips ondersteunen wij u met Axoft cloudwerkplekken en andere oplossingen waarmee u optimaal thuiswerkt. Hierbij profiteert u van advies en oplossingen tijdens het gehele traject. Zo bespaart u veel tijd en blijft u lekker productief werken. Wilt u langskomen bij ons in Capelle aan den IJssel of spreken we af bij u op kantoor?

maak online een afspraak