Whatsapp met ons

Zo houdt u uw IT security ook in 2021 up-to-date
Nieuws 17 januari 2021

Zo houdt u uw IT security ook in 2021 up-to-date

Sluit uw IT security nog aan bij de nieuwe zakelijke realiteit? Waar uw collega’s ook werken, u wilt geen enkel risico lopen dat uw data op straat komt te liggen. Lastig? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Collega Robert Zoeteweij deelt graag vijf manieren waarop u uw IT security ook in 2021 toekomstvast houdt, zodat het risico op datalekken wordt geminimaliseerd.

1. Train uw collega’s op dreigingen

Het creëren van bewustwording is een van de meest doeltreffende manieren om securityrisico’s te minimaliseren. Het merendeel van alle risico’s wordt namelijk door uw eigen collega’s veroorzaakt. Vaak is dat onbewust en een gevolg van gebrekkige securitykennis. Train uw collega’s daarom op het herkennen van bijvoorbeeld phishing-mails en het gebruik van zwakke wachtwoorden. Leg ze ook uit hoe ze veilig en verantwoord bestanden kunnen delen met anderen. Hiermee voorkomt u een hoop ellende op voorhand. In deze video legt onze collega Vincent van den Berg uit welke rol jouw personeel speelt in dit proces.

2. Breng uw dataopslag in kaart

Het is belangrijk om te weten waar uw gegevens zich bevinden en wie er allemaal toegang toe hebben. Van uw bedrijfsnetwerk tot apps, smartphones, laptops en Internet of Things-devices; gegevens bevinden zich op meer plekken dan u in eerste instantie misschien denkt. Bovendien is het vaak niet wenselijk dat iedereen zomaar toegang heeft tot alle gegevens, al was het alleen maar om het risico op datalekken te verminderen. Hoe u dat in één keer goed aanpakt? Axoft ondersteunt u hierbij volledig. Samen met u brengen we kwetsbaarheden in kaart en verbinden daar maatregelen aan die uw security up-to-date en uw data sterk beveiligd houden.

3. Vereenvoudig uw mobiel beheer met Axoft EASY MDM Pro

Nu zakelijk Nederland mobiel werken heeft omarmd, is het extra belangrijk dat uw data ook op afstand goed beveiligd is. U wilt natuurlijk voorkomen dat deze op straat komt te liggen. Een manier om dat tegen te gaan is met Axoft EASY MDM Pro. Deze mobiele beheeroplossing maakt het updaten van mobiele toestellen op afstand erg gemakkelijk. Uw collega’s profiteren altijd van de laatste beveiligingsupdates en werken daardoor overal veilig en productief.

4. Kies voor automatische back-ups in de cloud

Hoe zorgt u ervoor dat gegevens beschikbaar blijven, ook na een incident? Ons antwoord: met back-ups in de cloud. Hiermee beschikt u altijd over kopieën van uw gegevens, waar u vanaf ieder device toegang toe heeft. Via onze Back-up-as-a-Service-dienstverlening maken wij dagelijkse back-ups van uw gegevens, bedrijfskritische processen of zelfs uw gehele zakelijke infrastructuur. Via Disaster Recovery-as-a-Service zijn uw gegevens en processen direct weer in de lucht na een incident, zodat uw productiviteit en continuïteit gewaarborgd is. Toch weer een flinke zorg minder, vindt u niet?

5. Besteed uw IT security uit

Wilt u het uzelf helemaal gemakkelijk maken? Kies dan voor uitbesteed beheer via onze Axoft Easy Security-dienst. Wij nemen u dan alle werkzaamheden uit handen. Op afstand houden we uw security up-to-date, zonder dat u er omkijken naar heeft. Uw collega’s werken altijd op het hoogste beveiligingsniveau en uw organisatie als geheel blijft optimaal productief. Axoft Easy Security is beschikbaar op verschillende niveaus, waardoor er altijd een oplossing is die past bij iedere klantsituatie.

Werk veiliger met Axoft

Neem geen enkel risico met betrekking tot uw data en zet de juiste stappen om gewoon goed door te kunnen werken. Wij ondersteunen u daarin. Dat doen we met persoonlijke aandacht en deskundigheid, en met de blik op morgen. Zo hoeft u zich om uw security geen zorgen te maken.

Vriendelijke groet,

Robert Zoeteweij

Commercieel Manager IT