Whatsapp met ons

Zo kiest u de zakelijke internetverbinding die u nodig heeft
Nieuws 12 september 2021

Zo kiest u de zakelijke internetverbinding die u nodig heeft

We werken vaker en vaker met apps en digitale data. Daar hoort een up-to-date internetverbinding bij. Daarmee voorkomt u lange laadtijden, haperend beeld tijdens videocalls en andere verstoringen voor de productiviteit. Maar hoe bepaalt u welke zakelijke internetverbinding het beste bij uw behoeften past? Door uzelf de volgende vragen te stellen, maakt u de keuze al makkelijker.

1. Welke tools worden er binnen de organisatie gebruikt?

Wanneer heeft u voor het laatst uw internetverbinding geüpdatet? Misschien heeft u dat nog niet eerder gedaan, maar bent u door de jaren heen overgestapt naar moderne werkplekoplossingen. Wellicht herkent u zich in de volgende ontwikkelingen:

  • Van lokale software naar apps en werkplekken in de cloud
  • Van analoge telefonie naar bellen via de cloud, ofwel VoIP
  • Van fysieke meetings naar videocalls en online samenwerken in Microsoft Teams
  • Van lokale back-ups naar back-ups in de cloud

Dergelijke ontwikkelingen doen een groot beroep op de bestaande internetverbinding. En tegelijkertijd valt of staat een groter gedeelte van uw bedrijfsvoering bij de stabiliteit en snelheid van deze verbinding. Onbewust liggen hier de nodige risico’s voor uw productiviteit op de loer. De overstap naar een up-to-date verbinding kan die risico’s wegnemen.

2. Ben ik meer mobiele apparaten gaan gebruiken?

Niet alleen apps, maar ook het aantal mobiele apparaten beïnvloeden uw internetverbinding. Denk aan smartphones en laptops die gekoppeld zijn aan uw wifinetwerk. Veel organisaties zijn in de afgelopen jaren meer mobiele apparaten gaan gebruiken. Is dat bij u ook het geval? Dan is het raadzaam te kijken of uw internetverbinding nog up-to-date is. Ook daarvoor staat Axoft voor u klaar.

3. Is het aantal werkplekken in de organisatie toegenomen?

Een open deur, maar hoe meer gebruikers, hoe groter de belasting op de verbinding. Meer gebruikers betekent meer mobiele apparaten, meer apps, meer digitale data en in steeds meer gevallen meer complete cloudwerkplekken. Ook hier geldt dat de juiste internetverbinding uw productiviteit en bereikbaarheid niet in gevaar laat komen.

Een passende verbinding voor iedere organisatie

Wat uw behoefte ook is, er is altijd een passende internetverbinding. Bedrijven met een beperkt aantal werkplekken hebben bijvoorbeeld vaak al genoeg aan DSL. Wilt u net even wat meer snelheid en bandbreedte, dan is kabelinternet een prima keuze. Wenst u een toekomstvaste internetverbinding waarmee u jarenlang zorgeloos kunt opschalen, kies dan voor glasvezel. Meer over de verschillen tussen en voordelen van deze verbindingen leest u in dit artikel.

Altijd online met 4G- en 5G-back-up

Storingen zijn zeldzaam, maar nooit volledig uit te bannen. Toch mogen deze uw productiviteit niet beïnvloeden. Axoft voorziet u daarom graag van een redundante back-upverbinding over het 4G- of 5G-netwerk. In het geval van een storing schakelt u automatisch over en blijven uw bedrijfskritische processen in de lucht. Deze redundancy zorgt ervoor dat uw productiviteit doorlopend sterk blijft.

Altijd in verbinding met Axoft

Hebben uw collega’s weleens te maken met trage zakelijke internetverbinding en andere verstoringen? Twijfelt u of uw internetverbinding nog wel aansluit bij uw digitale ambities? Axoft zorgt ervoor dat u zich hier nooit meer zorgen om hoeft te maken. Wij spreken uw taal, ondersteunen u met raad en daad, en halen deze frustraties bij u weg. Zo blijft u in verbinding en loopt u nooit meer achter de feiten aan. Maak  hier een afspraak.

Ricardo de Rijcke – Commercieel Manager