Whatsapp met ons

Zo wordt thuiswerken structureel leuker en makkelijker
Nieuws 19 januari 2022

Zo wordt thuiswerken structureel leuker en makkelijker

Steeds meer bedrijven zien thuiswerken niet langer meer als iets tijdelijks. Om diverse redenen wordt hybride werken de nieuwe norm. Dat heeft flinke invloed op processen, de werkplekinrichting en de rol van de mens in de organisatie. Hoe zorg je er eigenlijk voor dat zo’n transitie voor iedereen prettig en makkelijk verloopt? Axoft-collega Ricardo de Rijcke deelt een aantal tips.

 • Houd collega’s met elkaar in verbinding

  Communicatie is de motor achter iedere succesvolle samenwerking. Niet alleen zakelijk, maar ook informeel, en zeker bij het thuiswerken. De juiste communicatiemiddelen houden collega’s met elkaar in verbinding. Denk aan Teams voor meetings en digitale vrijmibo’s, en cloudtelefonie met EPOS-headsets om helder met elkaar te kunnen communiceren. Dat versterkt niet alleen de productiviteit en de samenwerking, maar ook het teamgevoel. Lees hier meer over de EPOS- headset in combinatie met de cloudwerkplek.

 • Stimuleer de gezondheid van je collega’s

  Voldoende beweging is goed voor lichaam en geest, én is goed voor het energieniveau. Thuis kan dat er al snel bij inschieten. Reismomenten vervallen, evenals de middagwandeling als je op kantoor werkt. En de eigen bureaustoel ‒ is die wel geschikt voor nek en rug? Ga hierover met je collega’s in gesprek. Bied ze de mogelijkheid in de middag te sporten of te wandelen, en voorzie hen van ergonomisch verantwoorde werkplekken. Zo blijven zij fysiek en mentaal een stuk weerbaarder.

 • Ga voor zoveel mogelijk gebruiksgemak

  Thuis moeten je collega’s makkelijk zelfstandig kunnen werken. Zij kunnen bij vragen minder makkelijk terecht bij de IT-afdeling of andere collega’s. Juist daarom zijn gebruiksvriendelijke werkplekoplossingen zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de Axoft EASY Cloud Werkplek. Het gebruiksgemak versterk je eenvoudig door digitale workshops, bijvoorbeeld de Microsoft 365-gebruikerstraining. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor het werkplezier.

 • Houd het leuk voor jezelf

  Fijn thuiswerken heb je voor een groot deel zelf in de hand. Kleed je alsof je naar kantoor gaat, en laat die joggingboek in de kast. Let erop dat je gezond eet en genoeg pauzes inlast. Ook een werkplek met voldoende lichtinval is belangrijk, zodat je geen vermoeide ogen krijgt. En last but not least: accepteer dat de boog niet altijd gespannen kan staan. Veel en langdurig thuiswerken is nou eenmaal een fikse geestelijke uitdaging. Accepteer dat, spreek het uit en pak je rust.

 • Laat het IT-beheer aan ons over

  Door het thuiswerken bevindt iedere werkplek zich zowat ergens anders. Hoe beheer je die allemaal, en zonder dat dat veel tijd kost? Je wilt wel zeker weten dat je collega’s makkelijk, veilig en prettig door blijven werken, zonder gedoe. Geen probleem, want dat regelen wij voor je via diverse managed diensten. Zo zorgen we dat je cloudwerkplekken, infrastructuur en security altijd up-to-date zijn, zonder dat je er omkijken naar hebt. Dat scheelt je veel tijd, geld en uitzoekwerk.

Ook thuiswerken leuker en makkelijker maken?

Wil je meer weten over thuiswerken en hoe wij je ondersteunen om al je collega’s het beste uit henzelf te laten halen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Ricardo de Rijcke – Commercieel Manager