Whatsapp met ons

Vraag Joachim alles over Internet Of Things
Vraag Joachim alles over Internet Of Things
Bel Joachim Maak een afspraak

Internet Of Things

Doormiddel van chips en sensoren is het tegenwoordig mogelijk om objecten met het internet te verbinden. Hierdoor kunnen gegevens verzameld worden om vervolgens opgeslagen te worden. Ook kunnen de objecten zelfs op afstand aangestuurd worden.

Deze wijze van online communiceren wordt Internet of Things (IoT) genoemd.

De verschillende mogelijkheden

Van chips in brievenbussen of ondergrondse vuilnisbakken om een seintje door te geven wanneer deze vol zit. Tot e-scooters, gemalen, airconditioners of juist thermostaten. De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos. Elk apparaat of object kan ‘smart’ gemaakt worden.

De kans is daarom groot dat er ook een IoT-oplossing voor jouw bedrijf bestaat om de werkzaamheden soepel te laten verlopen. Maar hoe bepaal je wat de meeste waarde biedt? De IoT specialisten Axoft gaan hier graag met jou over in gesprek!

M2M = Connectiviteit

Machine-to-machine (M2M) maakt de communicatie van apparaten en machines op afstand mogelijk. Hiermee wordt bedoeld dat je niet meer fysiek naar de apparaten en machines op locatie hoeft te gaan, maar deze op afstand uitgelezen kunnen worden. De gemeten data wordt vervolgens draadloos via de cloud uitgewisseld met het netwerk. Hierdoor heb je 24/7 beschikking over betrouwbare informatie van jouw materiaal én kunnen eventuele storingen vliegensvlug verholpen worden.

LoRa

LoRa staat voor Low Power Wide Area Networks. Dit is een energiezuinig netwerk specifiek voor IoT-toepassingen waarbij apparaten en objecten die weinig data gebruiken met het internet verbonden worden. De desbetreffende apparaten en objecten worden voorzien van een LoRa-chip en draadloze sensor.

Door middel van twee penlite-batterijen kan vervolgens tot 10 jaar lang data worden verzonden van het object op locatie naar het netwerk. Dit maakt LoRa een energiezuinige en onderhoudsarme oplossing voor objecten en apparaten die maar zo en nu en dan data hoeven te ontvangen of verzenden.

Enkele voordelen van de oplossing zijn:
Hier volgt nog meer informatie
Eenvoudig, voordelig én efficiënt
Eenvoudig, voordelig én efficiënt

Eenvoudig, voordelig én efficiënt

Omdat je beschikking hebt tot real-time informatie op afstand én je vaste kosten per object, per maand betaalt, wordt IoT beschouwt als eenvoudig, voordelig én efficiënt

Waarom kiezen voor Internet Of Things?

Hier volgt nog meer informatie

Hier volgt nog meer informatie

Aan de slag met Internet Of Things?

Aan de slag met Internet Of Things?
Maak hier uw afspraak

Whitepaper Axoft Easy Cloud Werkplek

Stuur mij(Vereist)
Naam(Vereist)

Onze partners