Whatsapp met ons

Zo gebruiksvriendelijk en veilig is de Axoft Cloudwerkplek
Nieuws 18 september 2020

Zo gebruiksvriendelijk en veilig is de Axoft Cloudwerkplek

Hoe makkelijker uw collega’s werken, hoe beter uw dienstverlening, toch? Cloudwerkplekken spelen daar een belangrijke rol in, zoals u onlangs al kon lezen in het artikel ‘een werkplek in de cloud maakt het leven van uw collega’s makkelijker’. Het gebruiksvriendelijke karakter ervan biedt veel voordeel voor zowel eindgebruiker als IT-beheerder. We vertellen graag meer over Axoft Cloudwerplek aan de hand van een aantal voorbeelden.

De eindgebruiker: een volwaardig kantoor in de laptoptas
Een van de kenmerken van de Axoft Cloudwerkplek is dat collega’s altijd en overal aan de slag kunnen. Via ieder mobiel device kan er op de werkplek worden ingelogd. Dat vertaalt zich naar veel gebruiksgemak, zoals:

 • Altijd toegang tot (bedrijfs-)apps en gegevens
  Uw collega’s zijn dankzij de cloud niet langer afhankelijk van een vaste werkplek. Alle apps en data zijn voortaan ook beschikbaar via de laptop, smartphone en zelfs tablet. Uw collega’s hebben dus altijd eenvoudig toegang tot de werkplek. Erg handig, en met de flexibiliteit die gewenst is in deze tijden van toenemende digitalisering.
 • Flexibeler samenwerken met collega’s
  Met cloudwerkplekken wordt samenwerken op afstand veel makkelijker. Dat komt doordat iedereen toegang heeft tot dezelfde online werkomgeving, inclusief apps en bestanden. Afstand vormt daardoor niet langer een obstakel voor samenwerkingen.
 • Makkelijker werken via up-to-date werkplekken
  De cloudwerkplek maakt het mogelijk om updates, instellingen en configuraties flexibel uit te rollen. Uw collega’s beschikken altijd over de juiste tools, zonder dat ze fysiek langs de IT-afdeling hoeven. Deze updates kunnen ook buiten kantooruren worden uitgerold, waardoor de productiviteit niet in gevaar komt. Ondertussen profiteren collega’s van veel gebruiksgemak doordat werkplekken altijd up-to-date zijn.

De IT-beheerder: eenvoudiger en sneller werkplekbeheer
Cloudwerkplekken maken het leven van de IT-afdeling veel eenvoudiger. Dat komt onder andere door:

 • Integraal werkplekbeheer op afstand
  In een paar klikken kunnen beheerwerkzaamheden op afstand worden toegepast. Deze updates kunnen ook ’s nachts of in het weekend worden uitgevoerd. Daarnaast is het ook mogelijk om grote aantallen werkplekken tegelijk te beheren, wat veel tijd bespaart.
 • Ideale integratie van werkplekonderdelen
  Veel werkplekonderdelen zijn ontwikkeld door een leverancier. Denk aan Microsoft 365 Business, dat productiviteits-apps combineert met (video)belfunctionaliteit en security. Alle onderdelen werken daardoor altijd goed samen. Ook dat maakt beheer makkelijker
 • Eenvoudig gegevens beveiligen op afstand
  Cloudwerkplekken kunnen via updates eenvoudig op afstand veilig worden gehouden. Ook is het mogelijk toestellen op afstand te wissen en te blokken. Dit maakt beveiliging op afstand makkelijker, zonder dat er concessies hoeven te worden gedaan.

De Axoft Cloudwerkplek. Makkelijker kunnen we het niet maken.
Deze voordelen zijn slechts een greep uit de gebruiksvoordelen die de cloudwerkplek biedt. Ontdek hier alles over onze Axoft EASY Cloud werkplek. Als er nog vragen zijn kunt u altijd contact me ons opnemen. De koffie staat klaar bij ons op kantoor. Natuurlijk komen we ook graag langs bij u op kantoor. Maak een afspraak. 

Robert Zoeteweij ‒ Commercieel Manager IT